خرماهای ایرانی:
شاید تا بحال به این موضوع فکر کرده اید که چند نوع خرما در جهان و بویژه در ایران کشت می شود.بر اساس مطالعات حوزه گیاهان و کشاورزی گفته می شود حدود ۳۰۰۰ گونه خرما در دنیا شناسایی شده است که تعداد زیادی از آنها بومی ایران است، متخصصین این حوزه یادآور شده اند بیش از 400 نوع از این 3000 گونه خرما به کشور ایران اختصاص دارد.در زیر لیست انواع خرماهای ایرانی و خارجی شناخته شده در بازارهای داخلی و صادراتی مورد بررسی قرار می گیرد.
ایران با حدود 245 هزار هکتار سطح زیر کشت خرما یکی از تولیدکنندگان بزرگ خرما در جهان است.بدیهی است از این تعداد تنها تعدادی جنبه بازرگانی داشته و کشت و برداشت منظمی دارند. هر گونه خرما در هر منطقه با صفات و خصوصیات منحصر به خاک ، آب و هوای آن ناحیه پرورش ، مزه و شکل خاص دارند.
از مهمترین گونه های شناخته شده خرما در ایران می توان به موارد زیر اشاره کرد:
خرما شاهانی
خرما خاصویی
خرما سایر(استعمران)
خرما مضافتی
خرما کبکاب
خرما آلویی
خرما کلوته
خرما گنتار
خرما مجول
خرما حلاوی
خرما کروت
خرما هلیلهای
خرما مرداسنگ
خرمای برهی
خرما خضراوی
خرما شکری
خرما بریمی
خرما دیری
خرما کریته
خرما تاریخ نور
خرما لولو
خرما گچخواه
خرما حلیله
خرما نگار
خرما شهابی
خرما آل مهتری
خرما انبارا
خرما خدری
انواع خرما در مناطق مختلف ایران:
شایان ذکر است در هر منطقه از ایران علاوه بر گونه های معروف خرما، انواع خرماهای محلی یا اصطلاحا بومی یافت می شود که می توان به نام های ذیل در هر منطقه اشاره کرد:
خرما های بومی و محلی در استان سیستان و بلوچستان عبارتند از: خرمای مضافتی، ربّی، شَکَری، حلیله، آبروگن، کَلَگی، چربان، حاشهای، جوانداک، اشکنجک، پُپو، دِسکی، وردیوار، بَرنی، کلوت، مُلسی، کروچ، کونداک، کتمی
در استان فارس معمولا خرما شاهانی، زاهدی (قصب) و کبکاب متداول است و سایر ارقام دیگر مانند پیارم، خاصوئی، استعمران، برحی، دیری، گنتار، مجول، پنجه عروس، هلیله هم پرورش می یابند.
خرما های بومی بوشهر عبارتند از قصب یا همان زاهدی، کبکاب، حاج باقری، برهی، بریمی، صمرون، شکر، سیسی، حلَو، سروری، زندنی، خشن خار، استک سرخو، مرسو، خاصویی، جمادی، بیرمی، تی رس، شهابی، لش، کندی، خنیزی، سمیلی، خضروی، گنتار، پنبه، شیخ عالی، زامردو، ده دارب، اهرمی، خاویزی، خاور، مکتی، شاخونی، مصلی، جوزی، غصاب و ردستی
در هرمزگان ایران نیز گونه های مختلفی از خرما وجود دارد مانند خرمای پیارم، مرداسنگ، هلیلی، مضافتی، خاصویی، خنیزی، شاهانی، کریته، زرک و کلک سرخ.
ارقام بومی خرما در غرب خوزستان: لیلوئی، برحی، زاهدی، دیری، اشکر و بریم، حلاوی، بلیانی، سویدانی، هداک، شکر، بنت السب، دگل زرد، خضراوی، استعمران (سعمرون)، بوبکی، چبچاب، مشتوم، جهرمی، عموبحری، دگل سرخ، فرسی، هدل، خصاب، حمراوی، حساوی، اسحاق، جوزی و گنتار، کبکاب
کرمان یکی دیگر از قطب های تولید خرما در ایران است ، خرماهایی مانند مضافتی، کروت، قندشکن (سنگشکن)، ربی، خریک و هلیلهای
جیرفت نیز از نواحی تولید کننده خرما در ایران است ، گونه هایی مانند خرمای مضافتی عالی مِهتِری، شِکَری ، کلوته، مرداسنگ هلیلی، خَنیزی، رُوغنی، شاهانی، زاهدی، خضراوی، رَبی، نگار ، گاردیال، قربانی، آجیلی
در قصرشیرین کرمانشاه نیز تولید خرما داریم مانند انواع زاهدی، ارزق، خضراوی، جعفری و اشرسی
استان ایلام نیز ارقام خضراوی، زاهدی، اشرسی و زیدی را تولید می کند.
اسامی خرماهای معروف غیر ایرانی :
خرما مجول
خرما نگلت نور
خرما عجوه
خرما صفوی
خرما صقعی
خرما حیانی
خرما مبرم
خرما خُلاص
خرما امبرا
خرما عنبره
خرما توری
خرما سیدی
خرما مجراف
خرما مکتوم
خرما امانی
خرما دیری
خرما ایتیما
خرید و فروش انواع خرما:
شرکت ندای میهن سبز مجهز به کارگاه بسته بندی و سورتینگ انواع خرماهای ایرانی دارای یک تیم تخصصی جهت بسته بندی، پخش و فروش خرما و فرآورده های آن در داخل و خارج از کشور می باشد. این مجموعه آمادگی تامین سفارشات انواع خرماهای ایرانی را بصورت جزیی و عمده دارد.
ورود به بازار خرید انواع خرما(روی عکس زیر کلیک کنید)
**جهت اخذ توضیحات تکمیلی می توانید با ما در تماس باشید:
WhatsApp: 989023771052
info@nutskala.com
2 دیدگاه در “انواع خرماهای ایرانی”